Pensioen

pensioen1

Bijna 100 procent van alle werknemers in Nederland bouwt pensioen op. Maar het percentage dat ook precies weet hoe hoog het pensioen is, is aanzienlijk kleiner.

Hoewel een goede pensioenregeling gezien wordt als de belangrijkste aanvullende arbeidsvoorwaarde, verdiept lang niet iedereen zich in de opbouw ervan. Wat betaal ik en wat ontvang ik uiteindelijk netto per maand; belangrijke vragen waar maar weinig mensen het antwoord op weten. Bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, zijn velen onaangenaam verrast. En op dat moment is er niet veel meer aan te doen.

Het is belangrijk dat u weet hoe uw pensioen ervoor staat. Wat uw inkomen wordt en wat er bijvoorbeeld geregeld is voor uw partner, ook na uw overlijden. Is uw pensioeninkomen op peil, dan geeft dat een gerust gevoel. is dat niet het geval, dan kunt u er nog iets aan doen.

Wij brengen graag uw pensioensituatie in kaart. We berekenen voor u op welk inkomen u afstevent en geven u een deskundig en vrijblijvend advies over hoe u uw pensioen kunt verbeteren. Neem contact met ons op voor een verhelderende pensioenafspraak.

Veel gestelde vragen

Heb je als nabestaande altijd recht op een Anw-uitkering?
Nee, je hebt als nabestaande alleen recht op een Anw-uitkering als je geboren bent voor 1 januari 1950, of als je geboren bent na 1 januari 1950 en een kind jonger dan 18 jaar moeten verzorgen (zodra het jongste kind 18 jaar of ouder is vervalt de uitkering), of als je ten minste 45% arbeidsongeschikt bent verklaard.

Kan voorkomen worden dat de kapitaalverzekering bij leven zonder uitkering vervalt bij overlijden?
Deze verzekering kan gecombineerd worden met een overlijdensrisicoverzekering. Bij deze combinatie (ook wel de gemengde verzekering genoemd) ontstaat een gegarandeerde uitkering, namelijk als de verzekerde op de einddatum van de verzekering leeft of als de verzekerde vóór die datum overlijdt.

Aan wie keert een overlijdensrisicoverzekering na overlijden van de verzekerde uit?
De verzekering keert uit aan degene die in de polis als ‘begunstigde’ is aangewezen. Afhankelijk van het doel van deze verzekering wordt dus van tevoren bepaald wie de uitkering ontvangt.