Hypotheek

hypotheek1 klein

Uw hypotheek is een van de belangrijkste financiële verplichtingen die u aangaat. U leent een hoog bedrag en betaalt gedurende een lange tijd rente en (meestal) aflossing. Het is dus belangrijk dat u een weloverwogen beslissing neemt. En zeker omdat er nogal wat keuzemogelijkheden zijn, is een goed advies van een onafhankelijk financieel specialist eigenlijk onmisbaar.

Als u voor het eerst een hypotheek afsluit, komt er nogal wat op u af. Ten eerste wilt u weten welk bedrag u kunt lenen. In de regel kunt u maximaal 4,5 keer uw bruto jaarsalaris lenen, maar dat is wel afhankelijk van uw overige financiële verplichtingen. Vervolgens is er de vraag welke hypotheekvorm het meest bij u past en hoe hoog de rente is. En bij welke geldverstrekker u de hypotheek het beste kunt onderbrengen.

Als onafhankelijk hypotheekspecialist begeleiden wij u graag door het totale hypotheekproces. We berekenen voor u wat mogelijk en verantwoord is, geven u een aantal keuzes en leggen u precies uit wat die keuzes concreet voor u betekenen. Vervolgens gaan wij op zoek naar het beste aanbod (is NHG mogelijk?) van een betrouwbare bank of verzekeraar.

We geven u een vrijblijvend, maar wel persoonlijk, deskundig en doordacht advies. U hoeft daarvoor alleen een afspraak met ons te maken.


Tips

Bespaar op het notaristarief
Het loont de moeite om bij verschillende notarissen te informeren naar het tarief van het opmaken van een hypoteek- of eigendomsakte. Die kunnen enorm verschillen. Op www.notaristarieven.nl treft u meer informatie aan.

Betaal niet onnodig toptoeslag
Als u destijds een tophypotheek afsloot en de WOZ-waarde van uw woning is inmiddels gestegen, betaalt u misschien ten onrechte een ‘toptoeslag’. Wij rekenen dat graag voor u uit.

Geen onzekerheid over uw woonlasten
Met een inkomens- of woonlastenverzekering verzekert u (een gedeelte van) uw woonlasten. Wordt u werkloos of arbeidsongeschikt, dan ontvangt u maandelijks een bedrag om toch uw woonlasten te kunnen blijven voldoen. Dat kan u een prettige extra zekerheid bieden in onzekere tijden.